TONYA KADIRALAK YAYLASI

Seyahat

TONYA KADIRALAK YAYLASI

13 Mart 2020 Cuma 15:38
Edfa Turizm
5050 Okuma
TONYA KADIRALAK YAYLASI

Sevdikleriniz ve arkadaşlarınızla doğa harikası, renkli bir yaylada vakit geçirmek kadar güzel bir şey yoktur. Şimdi Kadıralak Yaylasını keşfedin!

Bugün sizlere diğer adı Mor Yayla olan, Kadıralak Yaylasını anlatacağız. Trabzon’un Tonya ilçesinde bulunan Kadıralak Yaylası özellikle nisan ayının ortalarında bir ziyaretçi akınına uğruyor. 1400 Rakımda bulunan Kadıralak Yaylasının Mavi Yıldız çiçekleri Uluslararası Bern Sözleşmesi ile korunuyor.

Sahil şeridinden 38 kilometre kadar içerde olan Tonya ilçesini gezerken insanların eski zamanlardaki rum kültürünü soluyorsunuz. Cumartesi günleri kurulan halk pazarına yöresel kıyafetleri ve sepetleri ile inen Tonyalı kadınlar yüzünüzde bir gülümseme belirmesine sebep oluyor. Kadıralak yaylasına çıkmak için 2 yol bulunuyor. Biri Tonya' ya girmeden hemen sol taraftan ayrılan yol, diğeri ise Tonya merkezde hükümet binasının karşısındaki yoldur. Yollardan 2.si daha kısa bir yol, hem de Tonya’yı tepeden seyretme imkânınız oluyor.

Mavi Yıldız çiçeklerinin yanı sıra baharın habercisi olan çiğdemler, çuha menekşeleri de yavaş yavaş toraktan uyanıyor. Her yıl Nisan ayının ortalarından ay sonuna kadar duran Mavi Yıldız çiçeğini fotoğraflamak için çevre illerden yüzlerce insan bu yaylayı ziyaret eder. Burada düzenlenen festival oldukça ilgi görür. Bu sene de Mavi yıldızları fotoğraflayıp, yayla havası almak isterseniz günübirlik ve konaklamalı turlarımızı takip edebilirsiniz.