Petranboard Festivali

Festival

Petranboard Festivali

16 Ocak 2020 Perşembe 14:01
Edfa Turizm
1276 Okuma
Petranboard Festivali

Rize İkizdere'de Her yıl genelde şubat ayında yapılan festival bu yıl 9 Şubatta yapılacak. 13. Yapılacak olan Petranboard festivalini ajandanıza kaydetmeyi unutmayın.

Sevgili doğa ve macera severler sizlerle kışın olmazsa olmazı bir karadeniz festivali paylaşacağız. Kışın da gezilir mi diyenlere inat Petranboard festivaline sizleri davet ediyoruz. Her yıl genelde Şubat ayında yapılan festival, bu yıl 9 Şubat'ta yapılacak. 13. Yapılacak olan Petranboard festivalini ajandanıza kaydetmeyi unutmayın.

Petranboard Festivali Rize’nin İkizdere İlçesinde bulunan Meşeköy’de (Petran) yapılmaktadır. Meşeköy, Rize şehir merkezine 90 kilometre mesafededir. Kışın sert iklim koşullarında gerçekleşen bu festival için geniş önlemler alınır. Festival alanı köyün merkezindedir. Festivalde yöre sanatçıları sahne alır, Çaykur standını kurup katılımcılara çay ikram eder. Gelenler köyün halkının öncülüğünde kayma faaliyetine katılır.

Petranboard net bir şekilde bilinmemekle birlikte 500 yıldır bu coğrafyada yapılmaktadır. Şekil ve tarz olarak snowboardun geleneksel hali gibi görünür, acaba Petranboard; snowboardun atası mıdır? 1 santim kalınlığında genelde çam ağacından yapılan, geçmiş zamanda namaz tahtası olarak kullanılan yüzme tahtasıyla 7’den 70’e herkes kaymaktadır. Festivalde kayma yarışı düzenlenip dereceye girenlere ödüller dağıtılıyor. Bu festivale katılmayı düşünürseniz; Edfa Turizm olarak size olanaklar sağlamaya hazırız. Edfa Turizmle kalın.