LOR DOLMASI

Gurme

LOR DOLMASI

26 Şubat 2020 Çarşamba 11:11
Edfa Turizm
1146 Okuma
LOR DOLMASI

Yurdumuzun tüm şehirlerinde çok değişik lezzetler mevcut. Aslında Türk toprakları geçmişten günümüze füzyon mutfağı zaten yaşıyor desek çok doğru olacaktır. Doğu illerimizin lezzeti lor dolması ile tanışın!

İnsanların seyahat ettikleri zaman diliminde bir başka önem verdikleri durum da yeni lezzetler tatmak oluyor. Türkiye coğrafyası değişik kültürlerin birbirine karıştığı bir toprak olduğu için bu durum Türk mutfağını da etkilemiş elbette. Sizlerle doğu illerimiz olan Erzurum ve Bayburt mutfaklarında özellikle bilinen Lor Dolmasını tanıştırmak istiyoruz. Özellikle peynir severler bu lezzette bayılacaktır. Yeri geldi mi bir ara öğün yeri geldi mi sofradaki esas lezzet olan Lor dolması; Pazı içerisinde lor peynirini sararak yapılıyor ve yoğurtla servis ediliyor.

Meşhur Lor Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kalın bulgur
  • 1,5 su bardağı lor peyniri
  • 3 yemek kaşığı kaymak
  • Tuz
  • Pazı
  • Üzerine de 3-4 yemek kaşığı kaymak
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Sarımsaklı yoğurt

 

Meşhur Lor Dolması Tarifi Yapılışı

Bulguru pişirerek soğumaya bırakıyoruz. İçerisine Lor, tuz ve kaymak katarak yoğuruyoruz. Pazılarımızı yıkayıp kaynamış suda yumuşattıktan sonra sarmak için alıyoruz. Pazıların içine lorlu harcımızı koyup sarıyoruz. Tepsiye güzelce diziyoruz. Tepsinin üzerine kaymağı kaşıkla atıyoruz. Üzerine gelecek kadar su koyup 200 derecede pişiriyoruz. Suyunu çekip üzeri kızarınca tabağımıza alıyoruz. Lor dolmalarımızın üzerine önce sarmısaklı yoğurt sonra eritilmiş tereyağı ekleyerek servis ediyoruz. Farklı bir tat olan Lor dolması sizi kalbinizden vuracak, denemenizi tavsiye ederiz.