HATAY'IN LEZZETİ KÜNEFE

Gurme

HATAY'IN LEZZETİ KÜNEFE

11 Şubat 2020 Salı 15:05
Edfa Turizm
1033 Okuma
HATAY'IN LEZZETİ KÜNEFE

Lezzetli bir rotaya doğru yola çıkmaya hazır olun. Hatay künefesi kalbinizden sizi vuracak. Gastronomi şehrimiz Antakya için şimdi keşif zamanı.

Hatay denilince akla gelen ilk şeylerden biri kesinlikle o tadına doyum olmayan künefesi oluyor. Yedikçe daha fazla yemek istiyorsunuz. İnce ince kadayıf hem damağınızı hem de kalbinize tat katıyor. Hatay usulü künefe nasıl yapılıyor, malzemeleri nelerdir? Bunları cevaplayalım öncelikle.

Hatay Künefesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 bardak toz şeker
  • 3 bardak su
  • 3 damla limon suyu
  • 500 gram kadayıf
  • 400 gram tuzsuz Antakya künefe peyniri
  • 125 gram tereyağı (eritilmiş)
  • 2 çorba kaşığı tereyağı (soğuk)

Hatay Künefesi Tarifinin Püf Noktası ise; Şerbet ılık olup künefe pişer pişmez üzerine dökülür ve hemen servis yapılır. Hatay Künefesi Tarifinin Pişirme Önerisine gelecek olursak; Orta ateşte ocakta tepsiyi çevire çevire her tarafı eşit miktarda kızarana kadar pişirilir.

Hatay Künefesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Şerbeti için; 3 bardak su, 3 bardak toz şeker ocağa alınır. Kaynamaya başlayınca 3 damla limon suyu eklenir ve kısık ateşte 10 dakika kaynatılır. Ardından soğumaya bırakılır.
  2. Kadayıf üzerine eritilmiş tereyağı eklenir.
  3. Karıştırılır. Künefe tepsisi 2 yemek kaşık tereyağı ile yağlanır.
  4. Kadayıfın yarısı tepsiye ince bir şekilde yayılır. Üzerine rendelenmiş künefe peyniri eşit yayılır.  Üzeri tekrar kalan kadayıfla kaplanır.
  5. Üzeri bastırılarak düzeltilir. Tepsi ocağa alınıp orta ateşte tepsi kenarından başlayarak çevire çevire her tarafı kızarana kadar pişirilir.
  6. Başka bir tepsiye ters çevrilip diğer tarafı da aynı şekilde pişirilir. Ardından şerbeti verilir ve ocaktan alınır. Şerbeti biraz çekince sıcak sıcak servis edilir. Afiyetler olsun!

Siz ben her lezzeti yerinde yemeği seviyorum en güzeli bu oluyor derseniz de size küçük bir öneri listesi yapabiliriz.  Hatay da nerde künefe yenir?

Çınaraltı Künefe – Yusuf Usta’nın Yeri 

Hatay Kral Künefe

Tarihi Bizim Künefeci