DİKİLİ AŞIKLAR ŞELALESİ

Seyahat

DİKİLİ AŞIKLAR ŞELALESİ

06 Mart 2020 Cuma 15:31
Edfa Turizm
1294 Okuma
DİKİLİ AŞIKLAR ŞELALESİ

Güzel İzmir'in her yeri ayrı bir cevher, şimdi sizlerle Aşıklar Şelalesi rotamızı paylaşıyoruz. Hem şelaleyi hem de efsaneyi keşfetme zamanı!

Bu hafta sonu doğa ile iç içe bir rota keşfetmeye hazır olun. İzmir Dikili ilçesinde bulunan Nebiler Köyü içerisinde bir şelaleye doğru yola çıkacaksınız. Yemyeşil ve tertemiz doğası ile sizi kendisine hayran bırakacak bir yer diyebiliriz.

Şelale; Âşıklar Şelalesi adı ile anılsa da köyün adı ile de biliniyor. Nebiler Köyü, Ayvalık – Dikili yolu üzerinde ana yoldan 3 kilometre kadar içerde kalıyor. Sağlı sollu zeytin ağaçları eşliğinde ilerliyorsunuz. Sizi hemen girişte bir yazı karşılıyor; 'Eşinizden sonra göreceğiniz en güzel şey.'  Bu alanın sadece tek bir şelaleden oluştuğunu sanmayın. Patika yolu takip ederek 25 dakikalık bir yürüyüşten sonra Ece Çağlayanın o berrak suyu ile buluşuyorsunuz. Tabiki bu şelalenin de bir yürek burkan aşk hikâyesi var.

Rivayete göre padişahın güzeller güzeli kızı Sümeyra ve civardaki köylerden birinde yaşayan Yörük Ali birbirlerine deli gibi âşık olurlar. Ancak padişah, kızını bir ölümlüye vermek istemediği için onların aşkına asla rıza göstermez. Çaresiz kalan iki âşık Nebiler Köyü’ndeki çınar ağacını altında gizlice buluşup, birbirlerine sarılıp ağlarlar. Bunu duyan padişah âşıkların peşine düşer amacı ise Yörük Ali’yi öldürmektir. Padişah, tam onları yakalayacakken çınar ağacı yarılır ve âşıkları içine alır. Bu mucize karşısında peri padişahı insafa gelir ancak Sümeyra ve Ali, ağacın içinde aşklarının sonsuza dek sürmesi için çoktan dua etmiştir. Tanrı da onları şelaleye çevirir. Kızını sonsuza dek kaybeden peri padişahı biraz yukarıdaki mağara çekilir ve sürekli gözyaşı döker. Sesleri duyan insanlar, mağaraya da Ağlayan Mağara adını verir.

Ailenizle ve sevdiklerinizle keyifli ve ferah bir hafta sonu planı için en doğru yer Nebiler Köyü olacaktır.